Plnená paprika, ktorú má herec Pepa Dvořák najradšej
Tento recept som videla veľmi dávno v televízii. Veľmi sa mi páčil. Pripravoval ho český herec Jozef Dvořák a tak som si ho zapísala. Je to možno už aj dvadsať rokov, dodnes ju rada pripravujem, či v lete, či v zime. Aj dnes sme ju mali, tak vám napíšem recept.
Potrebujeme
- 10 ks paprík (pre chlapov môžu byť aj štipľavé)
- 3/4 kg mletého bravčového mäsa
- 6 rožkov namočených v mlieku
- horčicu
- korenie
- soľ
- mletú rascu
- 1 cibuľu
- 2 paradajky
Mäso dochutíme korením a soľou, pridáme vyžmýkané, pomleté rožky a dobre premiešame. Nakoniec pridáme veľa horčice. Pepa pridal skoro celú fľašu. Touto zmesou naplníme papriky, poukladáme ich na plech, alebo do hrnca, posypeme mletou rascou, prikryjeme a pečieme skoro dve hodiny. Pre záverom pridáme pokrájanú cibuľu a paradajky. Paprika musí byť až skoro hnedá.
Tip redakcie: Na záver pečenia môžete posypať papriku parmezánom.
Foto Depositphotos.com